Je bent hier: Home / Project / Voormalig tennisbaan

Voormalig tennisbaan

Na het vertrekken van de tennisclub zijn er vele initiatieven geweest voor dit terrein oa;

  • terrein met trailerhelling
  • Natuurlijke oever
  • bloemen en fruitpluktuin

Helaas hebben we in de afgelopen jaren de begroting voor de plannen of de toestemming met de gemeente niet samen kunnen krijgen.
Na vele plannen en initiatieven zijn we eindelijk met de gemeente tot een overeenstemming gekomen.

Het terrein wordt geheel schoongemaakt, geëgaliseerd en gesnoeid. Daarna wordt het zo ingezaaid en beheerd door de gemeente dat we een bloemen- kruidenweide bij het entree van het dorp hebben. De werkzaamheden zullen 1 juli 2020 gereed zijn en het inzaaien van het terrein zal na de zomer gebeuren. We hebben dan weer een mooi aanblik op ons dorp. Het terrein is van de gemeente en zal in overleg met dorpsbelang beheerd worden.

UPDATE 29-06-2020
Er is al flink wat werk verzet!!

De gestorte grond is afgevoerd, het terrein is opgehoogd en er is flink gesnoeid.
Hierna wordt het terrein ingezaaid en dan zullen we een mooie bloemenweide als entree van het dorp hebben!

Om het bloem- en kruidenrijke mengsel de grootste kans van slagen te geven, wordt dit zaaimengsel pas in het najaar gezaaid. Als de gemeente nu gaat zaaien, ontkiemen de bloemen en kruiden niet goed en komt het overgrote deel niet op.

Voordeel van deze aanpak is, dat nu wel het 1e en sterkste onkruid de kans krijgt om op te komen; het terrein blijft dus niet zanderig deze zomer en oogt straks wel groenig. Na de zomervakantie, zal dit onkruid eerst worden verwijderd (en komt dus niet nog een keer op!), waarna het terrein met het bloem- en kruidenrijke mengsel wordt ingezaaid. Duurt toch nog iets langer, maar wel win-win!

UPDATE 28-05-2020
De eerste tekenen zijn er!!
Er zijn vandaag grondmonsters genomen, om te kijken of de af te voeren grond vervuild is.
Planning is om voor of op 1 juli het gebied op te leveren.

Het heeft erg lang geduurd en heeft tot vele acties en initiatieven geleid.
Maar tot op heden is er nog weinig te zien aan enige verbetering van het terrein van het voormalige tennisterrein.

Dat wil niet zeggen dat we als Dorpsbelang hier niet elke maand over hebben gesproken en dit regelmatig weer bij de gemeente hebben aangekaart.
En er is eindelijk een plan.

Ons is mondeling toegezegd door de gemeente dat na veel interne zaken er nu goedkeuring is om het terrein netjes te maken.
Dit houdt in dat op korte termijn (helaas nog geen planning) er de volgende zaken gaan gebeuren.
Het netjes maken van het terrein heeft interne goedkeuring en financiële goedkeuring. Het netjes maken van het terrein heeft zeker de aandacht en de eerste prioriteit is ook het netjes en veilig maken van het terrein voordat er naar evt. nieuwe andere plannen gekeken gaat worden.

Plan:
– Opruimen van puin op het terrein
– Egaliseren en ophogen (er wordt op dit moment naar grond gezocht binnen de gemeente om dit te realiseren)
– Snoeien van alle scheuten, bosjes en andere bosschage
– Inzaaien met een bloemen en kruidenrijk mengsel
– Onderhoud van het terrein

Dit zal de entree van ons dorp een stuk aantrekkelijker maken.

UPDATE 16-09-2020
Het terrein van de voormalig tennisbaan is door de gemeente netjes gemaakt en ingezaaid tot een bloemen- en kruidenrijk veld. Ook zal de gemeente dit beheren.

In de tussentijd zijn vanuit het dorp nog andere ideeën wat er op dit terrein gerealiseerd kan worden. Dit zijn de initiatieven tot het realiseren van een hondenlosloop veld en een dierenparkje. Of hier behoefte aan is en of dit de juiste locatie daarvoor is in het dorp is en wordt door beide initiatieven uitgevraagd. Ook zullen we hiervoor weer in gesprek gaan met de gemeente over de haalbaarheid van de plannen en of dit vanuit de gemeente ondersteund kan worden.