Je bent hier: Home / Project / Project Wirdumerbaai

Project Wirdumerbaai

Een aantal zeer enthousiaste dorpsbewoners van de Plonzgroep in Wirdum hadden het idee opgevat om meer mensen van het water in Wirdum te laten genieten.

Zo is het idee van een recreatieve plek aan het water gekomen. Na een jaar plannen, gesprekken voeren met de gemeente en uitvoeren is de Wirdumerbaai gerealiseerd.
Na een feestelijke opening van wethouder Hein de Haan in 2019 is er al volop gebruik gemaakt van de Wirdumerbaai.

De initiatiefnemers blijven een oogje in het zeil houden wat betreft het onderhoud van de baai. Zo wordt er wanneer nodig zand bijgestort.

Wij als dorpsbelang zijn blij dat we aan dit project een bijdrage hebben mogen leveren. En hopen nog lang van deze plek te kunnen blijven genieten.

Update 29-06-2020

Bij mooi weer is het een grote drukte en gezelligheid bij de Wirdumerbaai. Helaas gaat dit ook gemoeid met lawaai zoals luide muziek uit meegebrachte radio’s. Omdat we duidelijke afspraken hebben gemaakt mbt de controle en overlast van de Wirdumerbaai willen we een oproep doen;

  • Houd rekening met elkaar.
  • Zorg er voor dat iedereen veilig en op een leuke manier van deze plek gebruik kan maken.
  • Houdt in de gaten dat er geen geluidsoverlast of andere overlast is voor de omwonenden.

Tot nu toe wil iedereen graag gebruik kunnen blijven maken van de Wirdumerbaai en dat deze blijft bestaan. Echter bij te veel meldingen van overlast kan het helaas ook gebeuren dat er door de gemeente besloten wordt om deze te sluiten.

Update 02-06-2020
Er wordt veel gebruik gemaakt van onze Wirdumerbaai. Dit is prachtig.

Dit maakt ook dat we soms een kleine ruimte moeten delen met veel mensen. Dat kunnen we door rekening te houden met elkaar. Ook boten en zwemmers delen het water. Hierbij ontstaan soms gevaarlijke situaties doordat boten te dicht bij de zwemmers komen.
Recent heeft er daarom ook tijdelijk een lijn in het water gelegen rondom de zwemmers. Echter geeft dit de illusie dat het een plek is om te zwemmen waar ondiep water is en er controle is op het zwemwater. Dit is niet het geval. Bij het realiseren van deze plek aan het water zijn hierover duidelijke afspraken gemaakt met de gemeente. Het is zwemmen zwemmen op eigen risico. Onderhoud is door het dorp vrijwillig geregeld en er is geen toezicht. We zullen dus met elkaar deze ruimte in stand moeten houden en samen het mooi en leuk zien te houden.
Als we allemaal elkaar de ruimte gunnen kunnen we ook allemaal blijven genieten van deze mooie plek in Wirdum.