Je bent hier: Home / ZuiderloopRoute

ZuiderloopRoute

Netwerk van hardlooproutes in Leeuwarden-Zuid

De laatste jaren zijn er, ook in onze wijken en dorpen, vele loopgroepen actief geworden. Ook zien we veel hardlopers en wandelaars er in het weekend op uittrekken. Het gebied biedt vele mooie paden, met veel afwisseling tussen groen en bebouwing, en volop uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper of wandelaar.

Binnen de ZuiderloopRoute worden in het gebied een aantal looproutes uitgezet. De routes zijn geschikt om hard te lopen, maar ook om te wandelen, skeeleren of te steppen. Je kunt de routes afzonderlijk gebruiken of naar wens combineren tot de gewenste afstand.

De routes maken gebruik van bestaande fiets- en wandelpaden en worden zichtbaar gemaakt met markeringen op het wegdek. Op een drietal startlocaties worden informatieborden geplaatst. Meer informatie over de routes en communicatie rond het project is te vinden op deze website www.zuiderlooproute.nl

Op vrijdag 11 oktober wordt de ZuiderloopRoute officieel geopend. En misschien kunnen we de routes de komende jaren ook verder uitbreiden met een route door en om Wirdum en Swichum.