Je bent hier: Home / Wandel-hardlooproutes gevraagd

Wandel-hardlooproutes gevraagd

Hardlooproute:

De laatste jaren zijn er, ook in onze wijken en dorpen, vele loopgroepen actief geworden. Ook zien we veel hardlopers en wandelaars er in het weekend op uittrekken. Het gebied biedt vele mooie paden, met veel afwisseling tussen groen en bebouwing, en volop uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper of wandelaar.

De dorpen Goutum en Hempens-Teerns en de wijken Zuidburen en De Zuidlanden hebben samen het project ZuiderloopRoute uitgezet. Het is een netwerk van  looproutes. De routes zijn geschikt om hard te lopen, maar ook om te wandelen, skeeleren of te steppen. Je kunt de routes afzonderlijk gebruiken of naar wens combineren tot de gewenste afstand.

De routes maken gebruik van bestaande fiets- en wandelpaden en worden zichtbaar gemaakt met markeringen (‘wegdekpunaises’) in het wegdek.

Nu zijn er nog ‘wegdekpunaises’ over. De projectgroep ZuiderloopRoute heeft deze aan ons aangeboden, zodat we de route rond Wirdum en Swichum uit kunnen breiden met 4 tot 8 kilometer.

Graag zouden wij suggesties van jullie ontvangen welke route mooi zou zijn om aan het netwerk toe te voegen. Deze suggesties kunnen gemaild worden naar Dorpsbelang (db.wurdum.swichum@gmail.com). In overleg met de initiatiefnemers wordt uiteindelijk gekozen voor een traject wat goed aansluit op wat er al ligt en wordt een onderscheidende routekleur uitgezocht.

Meer informatie over de routes en communicatie rond het project is te vinden op www.zuiderlooproute.nl.