Agenda

  • Donderdag 22 augustus: Foarmerke
  • Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus: Dorpsfeest
  • Vrijdag 23 augustus: De kat in de kelder door Nut en Nocht
  • Vrijdag 13 september: Vertrek W3 Fietsklassieker

Melle Mol

Lorem

Ik woe froeger helikopterpiloat wurde. Mar ik koe net sa goed leare, dus dat gie net troch. "Mar do bist goed mei dyn hannen", sei myn mem; dat ik sit no yn it grûnwurk.

Nieuws Dorpsbelang juni 2019

Nieuws Dorpsbelang juni 2019

Wat gebeurt er in Wirdum en Swichum?

Vakantie voor de deur

Op 1 juli hebben we de laatste vergadering vóór de vakantieperiode. Wil je nog iets aan ons voorleggen dan ben je welkom tussen 19:30 en 20.00 uur.

Daarna is het voor ons ook vakantie. Heerlijk, en dan kunnen we na het dorpsfeest weer vrolijk verder. We wensen iedereen een mooie zomer en voor zaken die niet tot 2 september kunnen wachten, zullen we natuurlijk wel alert blijven.

Wirdumerbaai

Op 11 mei werd de Wirdumerbaai geopend door wethouder Hein de Haan. Na een leuke toespraak onthulde hij samen met Jaap de Boer, namens de Werkgroep Plonz, het naambord. Daarna waren er activiteiten voor de kinderen. Zij konden met een strandbal een parcours afleggen. Zij moesten daarbij over een waterloopmat over de Wirdumervaart lopen. En als ze dan de bel hadden geluid die aan een kraan van Scheepsma boven het water hing, konden ze een certificaat verdienen. De werkgroep had ook gezorgd voor andere spelonderdelen zoals suppen (met hulp van de dochter van Alie en Jan Kalsbeek) en een grote waterloopbal. Er waren ook lekkere versnaperingen zoals een gratis ijsje (gesponsord door Garage Haaima). Het was geweldig en dat alles met prachtig weer. Dorpsbelang wil alle mensen van de Werkgroep Plonz erg bedanken en hoopt dat het dorp lang plezier mag beleven van deze plek aan het water.

Tennisbaan

De herinrichting van de tennisbaan blijft maar omgeven met traagheid. Vooral ook tot ergernis van omwonenden. Een bijgesteld planidee is voorgelegd aan de gemeente en we zijn in afwachting van een reactie.

Ligplaats voor passanten

De ligplaats voor passanten is zo langzamerhand volgelopen. Niet door boten van passanten maar door boten die hier min of meer permanent liggen. Dat is niet de bedoeling en we gaan ons beraden hoe dit op te lossen.

Bezoek aan Wirdum Groningen

Via de W3-fietsgroep zijn de banden met Wirdum Groningen zeer hecht geworden de laatste jaren. Vorig jaar was een delegatie Groningers hier en dit jaar ging een groepje van hier naar hun toe. Ik mocht ook mee. Tjonge, dat was gezellig. We hebben bij een paardenmelkerij gekeken, zijn met een rondvaartboot door de stad Appingedam gegaan en hebben ‘s avonds heerlijk gegeten, muziek geluisterd en tot laat in de avond gekeken naar de uitslag van het songfestival. Hoera voor Duncan! De volgende dag hebben enkelen een plons in het Dampsterdiep genomen en na een goed ontbijt, hebben we een prachtige wandeling gemaakt rondom het dorp en bezochten we de borg Rusthoven waar we door de borgheer en borgdame werden getrakteerd op koffie met slagroomgebak opgemaakt met de Friese en de Groningse vlag. Het was reuze gezellig en ‘t zal vast lukken om de banden met Wirdum verder goed op peil te houden.

Namens Dorpsbelang,

Johan Kruiger