Je bent hier: Home / Mededelingen dorpsbelang-Oktober

Mededelingen dorpsbelang-Oktober

Mededelingen Dorpsbelang oktober 2021

Welkom

Elke laatste maandag van de maand is er een dorpsbelangvergadering. Heb je iets wat je wil voorleggen bij Dorpsbelang dan ben je welkom tussen 19.30 en 20.00 uur of stuur een mail naar db.wurdum.swichum@gmail.com. De eerstvolgende vergadering is gepland op maandag 25 oktober.

Fietspaden naar Leeuwarden

De werkzaamheden hebben door de natte perioden vertraging opgelopen. In week 36 en 37 is men wederom gestart met het aanbrengen van de voorbelasting. Houd de social mediakanalen van de Zuidlanden in de gaten, daar laten ze weten wanneer het tijdelijke fietspad bereikbaar is voor fietsverkeer.

Tv-scherm

Het tv-scherm hangt mooi voor de ramen van Centerrr. Elke maand wordt een ondernemer van de ondernemersvereniging De Schakel in het zonnetje gezet. Heeft u nog iets wat u graag op het scherm zou willen vertonen, stuur dan een mail naar db.wurdum.swichum@gmail.com.

Nieuwe gebiedswerker

Door een nieuwe verdeling van de ondersteuning van de wijken en de dorpen gaat onze dorpen coördinator Rikkie Hagen andere dorpen ondersteunen. Met deze herindeling is ook een nieuwe naam bij de functie gekomen. Onze nieuwe gebiedswerker Jennifer Batteram stelt zich in deze Tuorkefretter ook aan het dorp voor.

Speeltuinen

In het speeltuintje aan de Lytse Buorren moet nog een speeltoestel vervangen worden. Er zijn ondertussen een aantal voorstellen gedaan door de gemeente. Dorpsbelang zal binnenkort weer een afspraak maken met de omwonenden om deze voorstellen te bespreken.

Ook is de gemeente langs geweest bij de speeltuin achter de Theodorus Beekhuisstrjitte. De rubberen tegels spoelen weg bij regen. Met de omwonenden is er een eerste gesprek geweest met de gemeente en wordt er verder nagedacht over de wensen. Meer groen en meer variatie in speelmogelijkheden staan hoog op de lijst. Dorpsbelang zal binnenkort weer in gesprek gaan met de omwonenden en gaat daarna de wensen bespreken met de gemeente.

Drempels in Swichum

Voor en na het vervangen van drempel in Swichum zijn snelheidsmetingen gedaan. Met de omwonenden in Swichum is een eerste gesprek geweest met de gemeente over de uitkomsten. Omdat de andere drempels ook aan vervanging toe zijn, wordt samen met de gemeente gekeken naar de wensen ten aanzien van het verkeer van de omwonenden en welke maatregelen passend en realiseerbaar zijn. Het te hard (aan komen) rijden, het hard optrekken tussen de drempels, de onoverzichtelijke kruising en de steeds zwaarder wordende landbouwvoertuigen en niet bestemmingsverkeer, zijn onder andere aandachtspunten.

Namens Dorpsbelang,

Leoni Lesterhuis-Bouma