Je bent hier: Home / Mededelingen Dorpsbelang – Januari 2021

Mededelingen Dorpsbelang – Januari 2021

Welkom

Elke laatste maandag van de maand is er een dorpsbelangvergadering. Gezien de aangescherpte coronamaatregelen vergaderen we nu digitaal. Hierdoor hebben we geen inloopspreekuur. Wilt u iets voorleggen aan Dorpsbelang dan kunt u ons de komende tijd aanspreken of mailen via db.wurdum.swichum@gmail.com. De eerstvolgende vergadering is gepland op maandag 25 januari.

Overname Superrr

Een week of twee geleden werden wij Wirdummers opgeschrikt door het bericht dat de Superrr zou sluiten. Inmiddels hebben wij een brief van Support & Co van Alliade ontvangen. Vanaf dinsdag 6 april neemt Centerrr alle activiteiten van de Superrr-supermarkten in Aldeboarn, Oppenhuizen en Wirdum over. Centerrr is een organisatie die zich begeeft op het raakvlak van zorg en ondernemerschap. Centerrr zet in op kleinschalige service en (regionale) producten van uitstekende kwaliteit. Daarnaast biedt Centerrr net zoals Zorggroep Alliade leer-/werktrajecten of zinvolle dagbesteding aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt in een normale werkomgeving. Wij zijn erg verheugd dat we de supermarkt in Wirdum kunnen behouden en we houden als Dorpsbelang contact met de partijen om te horen waar wij eventueel nog kunnen ondersteunen.

Regentonnen actie

Op het moment van schrijven zijn er 35 regentonnen bij Hoyte van der Wal gekocht met subsidie van de gemeente en met een bijdrage van Dorpsbelang. Er is nog ruimte binnen het budget van Dorpsbelang om aan nog meer regentonnen bij te dragen. Zo maken we de dorpen groen en regenklaar! Ook loopt de subsidie van de gemeente nog. Beide bijdragen worden meteen verrekend bij de aanschaf van de regenton en je hoeft er dus niet nog een aparte aanvraag voor te doen.

Losloopgebied honden en dierenweide

Onlangs heeft het bestuur van Dorpsbelang een uitstekend overleg gehad met de initiatiefnemers van een losloopgebied voor honden en een dierenweide in Wirdum. Samen met de initiatiefnemers zijn we in overleg met de gemeente Leeuwarden voor het vinden van geschikte locaties.

Nieuwjaarsreceptie

Wij wensen iedereen een goed en vooral gezond 2021!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas geen nieuwjaarsreceptie houden. Wanneer de mogelijkheid hier weer voor is in 2021, plannen wij hier graag een moment voor.

Namens Dorpsbelang,

Leoni Lesterhuis-Bouma