Je bent hier: Home / Fan ‘e toer besjoen – juni

Fan ‘e toer besjoen – juni

Alles online

“Neem je laptop vanaf nu iedere dag mee naar huis”. Een duidelijke boodschap van mijn leidinggevende. Het is begin maart, nog ruim voor de eerste persconferentie. Het scenario van op een dag plotseling niet meer naar kantoor kunnen, lijkt dan nog onwaarschijnlijk, maar blijkt al gauw de nieuwe realiteit te zijn. En dus klap ik nu al dagen, weken, maanden iedere ochtend (welke dag is het vandaag?!) thuis mijn laptop open om te gaan werken.

Onze eettafel wordt een stamtafel voor werk en school. Er zijn videomeetings met collega’s, juffen en klasgenoten, er worden online trainingen gegeven, webinars gevolgd, huiswerk en werkstukken gemaakt, gebeld met klanten en collega’s… in compleet willekeurige volgorde en soms precies tegelijk (help!).

Voor sociale activiteiten ben ik ook regelmatig online: Zoomen met familie, yogalessen, een workshop keramiek en een live stadswandeling door Leeuwarden. Het blijkt allemaal prima te kunnen. Ik ben echt heel blij dat ik al die tijd gewoon door kon werken, dat ik flexibel genoeg bleek te zijn om me aan deze situatie aan te passen en bovenal gezond ben. Maar hoe fijn is het dat er steeds meer offline kan en mag!

Ook deze laatste Tuorkefretter voor de zomer hebben we als redactie op afstand gemaakt, maar hopelijk kunnen we in september weer bij elkaar zitten voor de redactievergaderingen. We kunnen trouwens wel wat versterking gebruiken van een of twee nieuwe redactieleden. Lijkt je dat wel wat, schiet dan een van de redactieleden aan of stuur een berichtje naar tuorkepost@hotmail.com

De leerlingen van groep 8 hebben inmiddels hun schoolkeuze gemaakt en kunnen de laatste weken van het schooljaar gelukkig weer naar school om hun basisschoolperiode af te sluiten. Wat ze daarna gaan doen, lees je in deze Tuorkefretter. Heel veel plezier op jullie nieuwe school en bedankt voor het bezorgen van de Tuorkefretter.

Onze groep 8-er werkt ondertussen met zijn klas aan een eindfilm als alternatief voor de traditionele eindmusical in De Golle. Met elkaar scènes opnemen en monteren tot een mooie herinnering. Best handig die online-vaardigheden.

Fijne (offline) zomer gewenst!

Alwien de Boer