Je bent hier: Home / Fan ‘e toer besjoen – September

Fan ‘e toer besjoen – September

Fan ‘e toer besjoen

Altijd op vakantie in Wirdum

De vakantieperiode zit er voor de meesten van ons weer op. Een heel bijzondere vakantieperiode, dat wel. Voor veel scholieren was het raar, omdat er niet echt een begin van de vakantie was. Basisscholen waren voor de zomervakantie gelukkig nog wel even deels open maar voortgezet en hoger onderwijs scholieren hadden niet dat “doei, tot na de vakantie!” moment.

In de aanloop naar de schoolvakanties stonden we met zijn allen voor het dilemma. Gaan of niet?

Wij hadden onze vakantie naar Lissabon al geannuleerd en ingeruild voor een week Schoorl. Dat was een goede beslissing want de periode dat we in Lissabon zouden zijn, was het gebied hartstikke oranje van kleur. Normaliter associeer ik oranje altijd met het Nederlands elftal en leuke wedstrijden voor de buis, maar dat ging immers ook al niet door…

Gelukkig was er voor velen uiteindelijk toch nog de mogelijkheid om naar een (veilig) buitenland af te reizen. Dat was natuurlijk fijn, zo na een lange tijd van best veel thuis zijn.

Toch kozen ook heel veel er voor om in Nederland te blijven. En dat hebben we in Friesland gemerkt! Campings zaten vol, terrassen werden weer bezet en we hadden heuse files in Friesland: op het water! Dit was natuurlijk goed nieuws voor sommige ondernemers in die branche, alhoewel de schade natuurlijk niet zomaar wordt goedgemaakt.

Eerlijk gezegd heb ik het niet eens erg gemist, een keer niet op reis. We hadden hier natuurlijk ook een prachtige zomer met tropische temperaturen. Daarvoor hoefde je niet naar Portugal.

En als ik dan bij mij thuis vanaf het dakterras over het weiland en de sloot achter ons huis uit kijk, zie ik daar paarden, pinken, reigers, zwanen, een aalscholver, een fuut, meerkoeten (dat zijn trouwens héél onaardige beesten), eenden, waterhoentjes, schapen, kraaien, vissen, kikkers, meeuwen, spreeuwen, kieviten, … het houdt niet op. Mijn eigen dierentuin in de achtertuin!

In de corona hoogtij dagen sprak ik regelmatig met collega’s die in de Randstad wonen, in Amsterdam of Den Haag, allemaal erg hip en happening, maar wel driehoog achter. Die werden gillend gek van het thuis zitten. Ik niet. Ik woon namelijk in Friesland, in Wirdum om precies te zijn. Ik ben altijd op vakantie!

Sietze Vlieg

  1. Wil je toch meer van de wereld zien? Ga dan op wereldreis, gewoon in Friesland. Kijk voor alle tips op friesland.nl of #wereldreisfriesland