Je bent hier: Home / Fan e toer besjoen – september

Fan e toer besjoen – september

Nazomeren

En toen was het alweer september! Rond deze tijd heb ik altijd het liedje van Gerard Cox in mijn hoofd… ’t is weer voorbij, die mooie zomer…’

We zitten nu in de nazomer, een periode ergens tussen begin september en half november waarin het weer nog zomers aanvoelt. Het wordt ook wel Indian summer genoemd, de periode waarin de Indianen vroeger gingen oogsten. In Nederland hebben we ook een term voor Indian Summer: oude wijven zomer. Waar de term precies vandaan komt, is niet bekend, maar men vermoedt dat het is ontstaan in de 16e eeuw en met oude wijven een zwakke zomer wordt bedoeld. Kortom: nazomer. Bij ons kunnen temperaturen oplopen tot 20 à 25 graden.

Na twee coronajaren waarin er niet veel mogelijk was, is er deze zomer weer volop gereisd. Of je nu naar het buitenland bent geweest, in Nederland vakantie hebt gevierd of lekker thuis bent gebleven, het was weer zoals vanouds.

Alhoewel, de taferelen op Schiphol waren nieuw. In de media werd je behoorlijk bang gemaakt als je via Schiphol zou gaan reizen. Voor mij persoonlijk was dat zeker het geval. De reis naar Kreta was al geboekt in februari omdat het eindelijk weer kon. Toen de berichten in de media verschenen over de puinhoop op Schiphol, drukte dat wel een beetje de voorpret. Zou onze reis worden gecanceld? Zouden we ook vier uur in de rij moeten staan of langer, stel dat we de vlucht missen, etc.

Uiteindelijk bleek het reuze mee te vallen en was alle stress niet nodig. In een half uurtje waren we door de douane en ook onze koffers kwamen keurig mee in het vliegtuig.

En nu back to business. School, werk, sport, etc., alles is weer opgestart. Ook de eerste redactievergadering van de Tuorkefretter zit er weer op. En er is goed nieuws! De redactie is versterkt met twee nieuwe leden, te weten Reinder Bouma en Rosalie Meijer-de Vries. Welkom Reinder en Rosalie!

Christa Koops