Je bent hier: Home / Fan ‘e toer besjoen – September

Fan ‘e toer besjoen – September

In de voetsporen van…

Het allereerste volledige meisjesteam van SJO-Warga/WWS is een feit. De famkes onder 11 jaar worden getraind en gecoacht door de ‘Louis van Gaals’ van Wirdum: Frank Krol, Merijn Ingelse en Jan Veenstra. De eerste wedstrijd op zaterdag 4 september was vooral leuk en spannend. De famkes speelden in de kerstboom opstelling, onze sleutel tot succes. Een stevige verdediging, een creatief middenveld en een supersnelle spits. Helaas glipte er af en toe toch een balletje in onze goal. Jammer genoeg verloren dus, maar niet getreurd, vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

Misschien treden jullie wel in de voetsporen van de eerste damesvoetbalclub van Fryslân, want deze kwam uit… Wirdum! In 1970 zet Edze de Vries alles op alles om in Wirdum het damesvoetbal op poten te zetten. En met succes. Een competitie voor dames bestaat er in Fryslân dan nog niet, maar toch lukt het om genoeg speelsters enthousiast te krijgen. Vanaf het seizoen 1971-1972 wordt het damesvoetbal wel officieel erkend door de KNVB. En het damesteam van WWS laat zich direct van haar beste kant zien, ze worden in 1972 winnaar van de Friesland Cup. Wat een prestatie!

En nu is er dan het eerste famkesteam in Wirdum, het sluit aan bij de ontwikkeling in Nederland. Meisjesvoetbal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Een duidelijk effect van het succes van de Oranjeleeuwinnen met sterren als Lieke Martens en Vivianne Miedema. Dus, zet ‘m op famkes van SJO – Warga/WWS. Wie weet treden jullie in de voetsporen van Lieke of van onze eigen Wirdumer voetbaldames uit de zeventiger jaren!

 

Boven van links naar rechts: Noor, Nynke Kool, Jan, Sofia, Esmee

Onder van links naar rechts: Fleur, Sterre, Rixt, Esther, Bibe.

Niet op de foto staan: Nynke Krol, Lutske, Mare en Dieke.

Fotograaf: Hette Bonnema