Je bent hier: Home / Fan ‘e toer besjoen: Niets wordt meer zoals het was…..

Fan ‘e toer besjoen: Niets wordt meer zoals het was…..

Al aan het eind van augustus begin september merk je goed dat de dagen korter worden. In de morgen is het gras vaak flink nat. Er zijn bomen die al beginnen met het blad te laten vallen. De zomer gaat in de richting van de herfst. Wij zijn vaak geneigd om terug te kijken naar hoe het was. In de coronatijd werden we beperkt in onze vrijheid om te gaan en te staan waar we wilden. We keken er naar uit dat die tijd voorbij was omdat we dan weer terug konden naar ‘zoals het was….’.

Maar hoe was het dan voor de coronatijd?
Jongelui die in de coronatijd naar het hoger onderwijs gingen hebben de introducties gemist. Twee jaar daarna moet er nagedacht worden hoe je die introducties ook al weer opzet. En ondertussen verandert de wereld door. De opwarming van de aarde en de invloed die dat heeft op het klimaat, de oorlog in Oekraïne etc. Dat zou je moedeloos kunnen maken. Dan wordt het ook tijd om rond te kijken in je eigen dorp en buurt. Want in de ‘rustige’ zomermaanden gebeurd er nog van alles! De zomer van 2023 in Wirdum zorgde voor bezoek aan de Baai, de meiden van de Doarpsskoalle die Noordelijk kampioen Streatwise voetbal werden (en landelijk op de 4 e plaatse eindigden), de garagesale, de Golleloop, de avondvierdaagse, het dorpsfeest, het voetbal dat weer begon, de kerk die iedere zaterdagmiddag open was… Allemaal mooie gebeurtenissen. Hierdoor zijn wij misschien de zomerstorm op 5 juli al weer een beetje vergeten…

De tijd gaat door. Niets wordt meer zoals het was! De dingen die nu worden georganiseerd bouwen voor op wat er was maar worden altijd vernieuwd, veranderd. Dat gebeurde altijd en overal al. En wij, de redactie van de Tuorkefretter, proberen jullie op tijd op de hoogte te brengen van wat er gebeurde en wat je niet mag missen.

Reinder