Je bent hier: Home / Fan e toer besjoen – juni

Fan e toer besjoen – juni

Knippen

In de Leeuwarder Courant las ik een mooi artikel over de Terschellinger Boschplaat. “Leuk”, dacht ik, “dat stuur ik naar mijn ouders. Ze wandelen daar graag wanneer ze op Terschelling zijn.”

Ik knipte het artikel uit en deed het in een envelop, ook schreef ik er een kaartje bij.

“Mem, je kunt er ook gewoon even een foto van maken en het naar opa en oma appen hè? Wie zit er nu te wachten op zulke post?”, hoorde ik onze jongste verbaasd vanaf de bank zeggen. Even moest ik denken aan mijn tante die vroeger ook altijd druk in de weer was met krantenknipsels en dit per post de familie in stuurde. Ik vond dit lief vanwege de moeite die ze ervoor deed, maar dacht ook heus wel eens: “Huh?! Waarom krijg ik dit?”

Inmiddels ben ik dus ook zo iemand geworden die krantenartikelen uitknipt en verstuurd. Het Boschplaat artikel werd blij ontvangen, blijkt uit een appje twee dagen later.

Wanneer er veel online media is, is het extra leuk om post op de mat te krijgen. Hopelijk heeft de Tuorkefretter ook dit effect bij de lezers. Voor de leerlingen van groep 8 was dit het laatste nummer dat ze hebben rondgebracht. In deze Tuorkefretter lees je welke schoolkeuze ze hebben gemaakt. Veel plezier gewenst op jullie nieuwe school. En blijven jullie onze dorpskrant wel lezen?

Later als ik oud ben – en de Tuorkefretter inmiddels natuurlijk online is – blader ik vast nog graag door oude papieren nummers. En reken maar dat ik dan af en toe een artikel uitknip en opstuur naar onze kinderen. Tegen die tijd kunnen ze het vast waarderen. Nu al zin in.

Alwien de Boer

P.S. Dit is de laatste nummer van de Tuorkefretter voor de zomer. In september zijn we er weer. Fijne zomer!