Je bent hier: Home / Fan ‘e toer besjoen

Fan ‘e toer besjoen

Begin april waren wij ruim twee weken in Spanje. Weken waarin we aan het strand waren, steden bekeken, door de bergen liepen en bij de dochter en haar vriend waren. Thuis lezen wij de krant. In de vakantieweken zou dat ook digitaal kunnen. Mijn ervaring is dat daar vaak niet zo veel van komt omdat je met hele andere dingen bezig bent. Bij thuiskomt blader ik vaak toch nog de ongelezen kranten door… En ontdek ik dat je een deel van het nieuws over kunt slaan. In de krant gaat het vaak over welke kant het uit zou kunnen gaan. Maar twee weken later is die uitkomst van al die speculaties natuurlijk al bekend. Dat scheelt vervolgens heel veel lezen al blijven er genoeg achtergrondartikelen over die wel interessant zijn.
Ondertussen is de zomer begonnen en breekt de vakantietijd aan. Misschien is het een idee om in de vakantie ook wat meer vrij te nemen van het volgen van het nieuws. Als je thuiskomt, blader je even door de kranten en bent weer ‘bij de tijd’.

De redactie wenst iedereen een mooie zomer met tijd voor ontspanning. En wat de Tuorkefretter betreft… Die gaat nu twee maanden niet verschijnen. Dan hoeft u ook geen ‘oud nieuws’ te lezen. In september zijn wij er weer. Met vast een kleine (foto)terugblik op de zomer…

Reinder Bouma