Je bent hier: Home / Enquete groen gemeente

Enquete groen gemeente

Vraag vanuit de gemeente:

We weten dat groen belangrijk is voor een goed leefklimaat voor mens en dier. Daarom hoort openbaar groen thuis in de stad, in de dorpen en daarbuiten. Overal om ons heen vinden we groen. Bomen, struiken, planten en bloemen zorgen voor een mooie stads- en dorpsomgeving waar we trots op zijn en die bezoekers weten te waarderen.

Een groene omgeving zorgt voor een gezonde omgeving, bevordert de biodiversiteit en de aantrekkingskracht van een stad of dorp. Ook het klimaat heeft baat bij zoveel mogelijk bomen en planten. De gemeente Leeuwarden voert dagelijks werkzaamheden uit in deze groene omgeving. Naast het dagelijkse beheer en onderhoud, zoals maaien, onkruid verwijderen, haag knippen, en bomen snoeien, vinden er ook kleine en grote reconstructies plaats. Dit allemaal erop gericht om meer, mooier en gezonder groen in de gemeente te creëren.

Bewoners uit stad of dorp raken meer en meer betrokken bij hun eigen groene omgeving en starten initiatieven om meer te doen met het groen in de buurt. Het openbare groen is van ons allemaal. Daarom wil de gemeente Leeuwarden graag weten wat uw wijk of dorp vindt van het groen in de gemeente. Kunt u ons helpen door het invullen van de enquête?

https://www.leeuwarden.nl/nl/groen