Breng nu je stem uit op het B&B in het transformatorhuis. Welke ontwerper wint de Vredeman de Vriesprijs?

Je bent hier: Home / Breng nu je stem uit op het B&B in het transformatorhuis. Welke ontwerper wint de Vredeman de Vriesprijs?

Breng nu je stem uit op het B&B in het transformatorhuis. Welke ontwerper wint de Vredeman de Vriesprijs?

Ronald van der Zwaag (de stadsmeubelmaker) die op eigen initiatief het Transformatorhuis ontwierp

STEM VIA
https://lc.nl/cultuur/Welke-ontwerper-wint-de-Vredeman-de-Vriesprijs-27138901.html
of
https://ndcmediagroep.qualifioapp.com/quiz/985107_915/Vredeman-de-Vries-Publieksprijs-2021.html

omschrijving:

Een transformatorhuisje in Wirdum, dat op de nominatie stond voor sloop, omdat er geen nieuwe bestemming voor kon worden gevonden, vormt de basis voor een transformatie naar een herbestemming als B&B. De ontwerper – meubelmaker en restaurateur – trok zich het lot van het vervallen pandje aan en diende een plan in dat lokaal positief werd ontvangen. Het uiteindelijke ontwerp en de metamorfose is gebaseerd op het laten samengaan van de oorspronkelijke elementen, de karakteristieke sfeer, de bijzondere plek in het landschap en de functionele eisen om in een transformatorhuisje te kunnen verblijven. De feitelijke ruimte is beperkt, maar door slimme oplossingen, zoals het uitkragen van de ramen, een handige indeling en een verrolbare trap, is een unieke B&B gecreëerd.

juryrapport:

Door passie, integriteit en gedrevenheid in combinatie met vakkundigheid, vernuft en de focus op goede uitgangspunten heeft deze bijna onmogelijke opgave van herbestemming tot een voortreffelijk resultaat geleid. Het is haast toveren met ruimte, binnen en buiten, waarbij interieur en exterieur naadloos in elkaar overlopen. Het transformatorhuisje is een prachtig voorbeeld van hoe lokale initiatieven met inzet van ontwerpkracht ook erfgoed weer een relevante functie kunnen geven voor de toekomst.