Je bent hier: Home / Agenda Item / Op zoek naar nieuwe drijfveren

Op zoek naar nieuwe drijfveren

  • Datum 30 maart 2023 20:00
  • Locatie Kerk Wytgaard

Je komst graag aangeven via kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl of telefonisch op maandag- en woensdagmorgen van 9:30 uur tot 11:00 uur via 06-8240 3680.

Terneergeslagen door de complexiteit van de problemen waarmee onze wereld kampt? En ontmoedigd dat jij daarin toch niet het verschil kunt maken?

“Dat is nergens voor nodig”, zegt Cees Buisman: “Niet iedereen hoeft een wereldleider te worden om de wereld te veranderen. Iedereen kan beginnen in zijn eigen familie en omgeving.”

Cees Buisman is directeur van watertechnologiebedrijf Wetsus in Leeuwarden. Hij schreef in 2018 het boek ‘De mens is geen plaag; over samenleven met 10 miljard mensen op aarde’. Overbevolking is niet het probleem van onze aarde, is daarin Buisman’s conclusie. Ons handelen, de keuzes die wij maken, wel. “Gaan we voor een maakbare wereld, waarin luxe en onsterfelijkheid onze drijfveren zijn, maar waarin we met milieucrises en ongelijkheid langzaam onze menselijkheid verliezen? Of kiezen we voor nieuwe drijfveren om meer mens te worden en zo te bouwen aan een schone en eerlijke wereld met alle kansen voor toekomstige generaties.”

Buisman schetst de mogelijkheden die hij daarvoor ziet. Ver weg, maar ook dicht bij huis. Dat laatste – wat doe je of wat kun je zelf doen – staat centraal tijdens het tweede deel van de avond. In groepen gaan we daarover het gesprek met elkaar aan. Om elkaar te inspireren en om nieuwe drijfveren te vinden. Buisman draagt daarvoor ook ideeën en mogelijkheden aan.

De avond met Cees Busman is een gezamenlijk initiatief van de PKN-gemeente Wirdum en de locatie Wytgaard van de Vitusparochie Leeuwarden.

Meer evenementen